17:59 26.09.2020

Учасників несанкціонованої акції затримують у Мінську

1 хв читати
Учасників несанкціонованої акції затримують у Мінську

На несанкціонованій акції в районі Комарівського ринку в Мінську почалися затримання.

"Є затримані за участь у несанкціонованій акції", - сказала агентству "Інтерфакс-Захід" офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич. За її словами, "затримано кілька людей".

"Міліція неодноразово попереджала учасників акції про те, що захід не санкціонований", - додала Ганусевич.

Мінська міліція закликає громадян на піддаватися на заклики до участі в подібних акціях, заявила офіційний представник ГУВС.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про затримання активістки білоруської опозиції Ніни Багінської. Ганусевич поінформувала, що Багінська "відпущена, її не затримували".

Повідомляється також про затримання журналістів "Єврорадіо" і польського телеканалу "Белсат" Юлії Мотузової та Марії Гриць. За даними Білоруської асоціації журналістів, Мотузову вже відпустили.

У білоруській столиці проходить чергова несанкціонована акція. Зазвичай в суботніх протестах беруть участь переважно жінки.

У Білорусі вже півтора місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем було оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Учасники акцій не визнають оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА