18:00 26.09.2020

На кордоні з Угорщиною затримали контрабандиста, який намагався провезти партію цигарок, використовуючи підроблені дипломатичні документи - Держприкордонслужба України

2 хв читати
На кордоні з Угорщиною затримали контрабандиста, який намагався провезти партію цигарок, використовуючи підроблені дипломатичні документи - Держприкордонслужба України

Співробітники Державної прикордонної служби України на кордоні з Угорщиною затримали чоловіка, який намагався перевезти через кордон партію цигарок, використовуючи підроблену дипломатичну картку і додаток до неї.

Чоловік за кермом мікроавтобуса намагався перетнути кордон на пункті пропуску "Тиса", повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Під час перевірки документів водія, громадянина України, прикордонники встановили повну підробку дипломатичної картки і додатку до неї, які він надав.  В ході подальшої перевірки було встановлено, що і номери автомобіля "Mercedes" з дипломатичними знаками також підроблені. Тому після прибуття до місця події представників ГУ ДФС в Закарпатській області, спільною слідчо-оперативною групою у складі оперативних співробітників Чопського прикордонного загону та співробітників органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, був оглянутий і мікроавтобус. З’ясувалося, що автомобіль був вщерть заповнений сигаретами "Compliment" та "Lifa" без марки акцизного збору України", - зазначається в повідомленні.

За цим фактом до Державної фіскальної служби направлено повідомлення про виявлене кримінальне правопорушення за ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Крім того, в діях водія вбачають ознаки злочину, передбаченого ст.358 (підробка документів) КК України.

Не виключається можлива причетність окремих співробітників митного поста до сприяння переміщенню через державний кордон України тютюнових виробів.

Наразі тривають процесуальні дії, здійснюється вивантаження цигарок та встановлюється їх точна кількість та оціночна вартість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА