07:36 27.09.2020

У Молдові новий рекорд за кількістю виявлених випадків COVID-19 за добу - 868, загальна кількість перевищила 50 тис.

2 хв читати
У Молдові новий рекорд за кількістю виявлених випадків COVID-19 за добу - 868, загальна кількість перевищила 50 тис.

Загальна кількість випадків заражень коронавірусом в Молдові перевищила 50 тисяч, свідчать дані, надані в суботу ввечері прес-службою міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту республіки.

Крім того, згідно з повідомленням, в суботу зареєстрований новий рекорд за кількістю випадків зараження за одну добу - 868 випадків. Це на 82 випадків більше, ніж колишній, зареєстрований минулої середи.

"В суботу було оброблено 2 913 тестів, зокрема 2 671 первинний тест. У результаті з'ясувалося, що 868 результатів виявилися позитивними. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 становить 50 534 випадки", - зазначає МОЗ.

За його даними, в республіці налічується 11 815 активних випадків COVID-19, з них 592 особи перебувають у важкому стані, серед них 37 підключені до апарату штучної вентиляції легенів. Ще 1 418 осіб у стані середньої тяжкості. Згідно з повідомленням, за добу померли 15 людей з діагнозом COVID-19. Загальна кількість померлих від COVID-19 нині складає 1 279 людей.

Минулого тижня в Молдові був встановлений рекорд за кількістю зареєстрованих нових випадків зараження COVID-19. Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, за тиждень було зареєстровано 3 618 випадків. Попередній рекорд був встановлений в період 17-23 серпня. Тоді інфекцію виявили у 3295 людей. На цьому тижні вперше було зареєстровано кілька днів поспіль більше, ніж 700 випадків зараження коронавірусом у день.

Ситуація з COVID-19 в Молдові продовжує погіршуватися. Республіка посіла перше місце в Європі за кількістю активних випадків на 100 тис. населення. За даними за минулий тиждень, Молдова на четвертому місці в Європі за кількістю інфікованих щодо чисельності населення - після Іспанії, Чехії та Франції. Молдова була лідером за цим показником на континенті попередні сім тижнів, до того, як у деяких європейських країнах почалася друга хвиля пандемії.

При цьому, молдавські власті зняли майже всі введені обмеження. З понеділка в республіці дозволені навіть весілля, хрестини та інші заходи, за умови участі не більше 50 осіб та дотримання заходів безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає Францію на початку травня

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА