08:49 28.09.2020

Президент Бразилії успішно переніс операцію з видалення ниркового каменя

2 хв читати
Президент Бразилії успішно переніс операцію з видалення ниркового каменя

Президент Бразилії Жаір Болсонару, який нещодавно перехворів коронавірусом COVID-19, успішно переніс операцію з видалення ниркового каменя, пишуть у п'ятницю західні ЗМІ.

"Процедура була проведена без ускладнень. Пацієнт перебуває в стабільному стані", - йдеться в заяві міністерства комунікації Бразилії.

Операція з видалення каменя була проведена під загальним наркозом і з використанням лазерного обладнання.

Про майбутню операцію стало відомо на початку вересня. Тоді президент Бразилії уточнив, що проблеми зі здоров'ям виникли "через вік". Болсонару 65 років.

Проблеми зі здоров'ям у Болсонару почалися ще під час передвиборчої кампанії. В ході одного з виступів перед прихильниками восени 2018 року на нього напав невідомий і штрикнув ножем у живіт. Тоді Болсонару переніс першу операцію, а слідом за нею ще три. У березні цього року він заявив, що йому потрібна ще одна, п'ята операція, яка повинна стати останньою.

Уже на посту президента він неодноразово лягав до лікарні. Так, у грудні 2019 року він впав у президентському палаці і скаржився на тимчасову втрату пам'яті і головний біль, йому зробили томографію мозку. До цього він підозрював у себе рак шкіри і пройшов скринінг, який не виявив патологій.

У липні Болсонару заразився коронавірусом і провів на карантині близько трьох тижнів. Слідом за ним хворобу перенесла його дружина і деякі співробітники його адміністрації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА