10:02 28.09.2020

Азербайджан знову заявляє про обстріл цивільних об'єктів із вірменського боку

1 хв читати
Азербайджан знову заявляє про обстріл цивільних об'єктів із вірменського боку

 Збройні сили Вірменії інтенсивно обстрілюють азербайджанське місто Тертер, заявляє в понеділок міністерство закордонних справ Азербайджану.

"Ворог цілеспрямовано бере під приціл цивільних осіб і цивільні об'єкти. Наражаючи мирне населення міста Тертер на вогонь, Вірменія вкотре демонструє грубе порушення гуманітарного міжнародного права і використання терористичних засобів стосовно цивільних осіб", - заявляє МЗС Азербайджану.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити воєнні злочини Вірменії, спрямовані проти цивільного населення Азербайджану", - йдеться в заяві МЗС.

У документі також зазначено, що азербайджанські солдати в Карабаху не ведуть війни проти мирних жителів і "здійснюють контратаки лише в рамках міжнародного гуманітарного права".

Міноборони Азербайджану 27 вересня вранці заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту. За даними відомства, здійснюється "контрнаступальна операція" у відповідь на провокації з вірменської сторони.

Зі свого боку прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабаську Республіку (НКР) зі сторони Азербайджану. У Вірменії та НКР оголошено воєнний стан, триває мобілізація.

Азербайджанська сторона повідомляла про взяття під контроль кількох населених пунктів, вірменська сторона ці повідомлення спростовувала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА