12:22 28.09.2020

ЗМІ звинувачують Трампа в ухиленні від сплати податків, він заперечує звинувачення

2 хв читати
ЗМІ звинувачують Трампа в ухиленні від сплати податків, він заперечує звинувачення

 Президент США Дональд Трамп назвав неправдивими твердження видання The New York Times про те, що він у 2016-му і 2017 роках виплатив податків по $750.

"Це абсолютно неправдиві відомості", - заявив він на прес-конференції у Білому домі.

Відповідаючи на запитання, яку суму податків він сплатив, Трамп заявив, що заплатив "дуже багато" і має намір розкрити цю інформацію після того, як вона пройде перевірку в податковій службі США.

"Я заплатив багато й також я заплатив великий прибутковий податок. Усе це буде розкрито. Все це буде оприлюднено", - сказав Трамп.

Президент США додав, що цією статтею про нього журналісти The New York Times хотіли перед виборами "створити невелику історію".

Газета The New York Times на минулих вихідних опублікувала статтю, в якій стверджується, що Трамп у 2016-му і 2017 роках виплатив податків лише по $750. Також журналісти видання стверджують, що він не заплатив прибутковий податок за 10 років.

Адвокат Trump Organization Алан Гартен заявив газеті, що "більшість фактів, якщо не всі, неточні".

"За останнє десятиліття президент Трамп виплатив десятки мільйонів доларів особистих податків федеральному уряду, зокрема мільйони, відколи висунув свою кандидатуру в 2015 році", - заявив він.

Передвиборний штаб суперника Трампа в президентських перегонах Джо Байдена вже випустив власний ролик на підставі інформації газети. У ньому стверджується, що, за даними на 2019 рік, американський учитель заплатив податок розміром $7239, пожежник - $5283, медсестра - $10216, тоді як Дональд Трамп (без зазначення дати) - $750.

Вибори президента в США заплановані на 3 листопада 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА