13:28 28.09.2020

Зеленський наполягає на прискоренні виплат родичам загиблих у катастрофі Ан-26, Шмигаль заявив про тритижневий термін

2 хв читати
Зеленський наполягає на прискоренні виплат родичам загиблих у катастрофі Ан-26, Шмигаль заявив про тритижневий термін

 Президент України Володимир Зеленський заявляє, що виплати сім'ям загиблих унаслідок катастрофи військово-транспортного літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області мають бути терміновими, повідомляється на сайті глави держави в понеділок.

"Потрібно зробити все необхідне, щоб спростити бюрократичні процедури. Ці виплати мають бути терміновими. Є закон про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, яким передбачено порядок таких виплат", - сказав Зеленський на селекторній нараді за участю представників Кабінету Міністрів і правоохоронних органів.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство оборони має достатньо коштів для здійснення цих виплат, і зазначив, що кожна родина загиблих отримає приблизно 1 млн 500 тис. грн протягом наступних трьох тижнів, коли проводитиметься ДНК-експертиза тіл загиблих.

Міністр оборони Андрій Таран поінформував президента, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи. Триває розшифровка бортових самописців літака, що розбився, до Державного бюро розслідувань направлено плівки із записами голосів екіпажу. Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 під час планових навчальних польотів упав і спалахнув військовий літак марки Ан-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули. Один курсант перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості.

26 вересня міністр оборони України Андрій Таран прийняв рішення про виплату грошової допомоги сім'ям загиблих унаслідок авіакатастрофи в розмірі 1 млн 576,5 грн (750 прожиткових мінімумів) на кожного за рахунок фондів оборонного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА