14:21 28.09.2020

Заступник глави МВС виступає за оприлюднення переговорів пілотів Ан-26, який розбився

2 хв читати
Заступник глави МВС виступає за оприлюднення переговорів пілотів Ан-26, який розбився

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє про необхідність оприлюднення записів переговорів пілотів літака Ан-26, що зазнав катастрофи в п'ятницю під м. Чугуєвим Харківської області, зокрема з диспетчером, щоб спекуляції на тему причин події були мінімізовані.

"Я вважаю за необхідне опублікувати розмови в кабіні пілотів, розмови між диспетчером і пілотом - ці розмови і так уже є, для того, щоб і родичі загиблих, і суспільство знали, щоб не було різних інсинуацій і провокацій", - сказав Геращенко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він додав, що "наразі вкидається інформація, що все одно визнають винними пілотів, не керівництво, що літак погано обслуговувався, а це намагаються приховати". "Так от, якщо розмови в кабіні пілотів - якщо вони збереглися в чорній скриньці, а вони мають бути за регламентом, - якщо ця частина чорних скриньок ціла, то ми маємо почути те, що там було, й, отже, буде мінімізовано можливість спекуляції на цій темі", - сказав заступник глави МВС України.

Він зазначив, що фахівці вже розпочали розшифровку бортових самописців (чорних скриньок) літака.

Геращенко нагадав, що спочатку рятувальники брали участь у гасінні літака після падіння, потім поліція проводила оточення й допомагала знайти уламки літака, а нині в криміналістичних центрах МВС проводитимуться експертизи ДНК.

Відповідаючи на запитання про те, чи розпочалося проведення експертизи ДНК, заступник міністра сказав: "Брали зразки ДНК, є певна процедура, на це потрібен час".

Раніше в ефірі телеканалу "Україна 24" Геращенко заявив, що нині записи цих переговорів, як і інші записи, з бортового самописця вивчають фахівці. "У чорних скриньках є записи переговорів пілотів із диспетчерами, є запис того, що говорили диспетчери, що говорили пілоти в кабіні в останні секунди перед трагедією і також запис технічних параметрів роботи двигунів літака", - сказав Геращенко.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20.50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

За інформацією Держбюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарата; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА