15:09 28.09.2020

У МВС закликають не віддавати викрадачам авто винагороду за повернення автомобіля

2 хв читати
У МВС закликають не віддавати викрадачам авто винагороду за повернення автомобіля

Власники викрадених автомобілів заплатили викрадачам винагороди за повернення 29 автомобілів від початку поточного року, при цьому в Міністерстві внутрішніх справ закликають не робити цього, нагадуючи про набуття чинності закону про посилення відповідальності за викрадення автотранспорту.

"Такі ваші дії (виплата винагороди автовикрадачам для повернення викраденого автомобіля - ІФ), на жаль, стимулюють ринок викрадення автомобілів", - сказав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в понеділок у Києві, звертаючись до автовласників.

Він також попередив автовикрадачів: "Панове викрадачі автомобілів, знайте, ми працюємо щодо вас... Новий закон суворіший, ціна ризику для вас значно зростає".

Геращенко нагадав, що 25 вересня президент підписав закон про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу про посилення відповідальності за викрадення автотранспорту. За його словами, раніше за перше викрадення автотранспорту міг бути призначений лише штраф у вигляді покарання, нині цю норму посилено, а за повторне викрадення, за словами Геращенка, не повинно бути умовного терміну.

Начальник департаменту кримінального розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський, відповідаючи на запитання про те, чи часто власники автомобілів віддають автовикрадачам винагороду за повернення автомобіля, сказав: "Цього року власникам автомобілів повернули за винагороду 29 автомобілів престижних марок".

Він також повідомив, що автомобілі, які найчастіше викрадають в Україні, - це Toyota і Lexus, також часто викрадають автомобілів марок Hundai, Kia, Mazda, Honda, рідше - європейських виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА