16:00 28.09.2020

Оновлений законопроект про туризм сприятиме просуванню України за кордоном - Ткаченко

1 хв читати
Оновлений законопроект про туризм сприятиме просуванню України за кордоном - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що оновлений законопроект про туризм сприятиме просуванню України як туристичної точки для туристів за кордоном.

"Цей закон зможе оновити безліч речей. Сприятиме створенню Єдиного туристичного реєстру, вводить поняття категоризації, визначає стандарти для туристичної сфери, сприятиме детінізації, створенню порталу туристичної галузі та маркетинговому просуванню України як туристичної точки для туристів за кордоном. Я дуже сподіваюся, що цей закон стане одним із головних елементів змін, яких ми всі очікуємо у цій сфері", - сказав Ткаченко на прес-конференції на тему: "Презентація оновленого закону про туризм".

У свою чергу депутат Верховної Ради, заступник голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук наголосила, що є важливим після реєстрації та громадських обговорень ухвалити цей законопроект у першому читанні ще на поточній сесії парламенту.

За словами голови Державного агентства розвитку туризму Мар'яни Олеськів, положеннями нового законопроекту, зокрема, передбачено, що категоризація закладів розміщення буде добровільною, а Єдиний туристичний реєстр надаватиме можливість також реєстрації гідів, а рішення про необхідність такої реєстрації та вимоги ухвалюватимуть виконкоми органів місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА