16:09 28.09.2020

Українців просять утриматися від поїздок до регіонів Азербайджану, близьких до зони бойових дій, - посольство

2 хв читати
Українців просять утриматися від поїздок до регіонів Азербайджану, близьких до зони бойових дій, - посольство

Посольство України в Азербайджані закликає громадян України утриматися від поїздок до регіонів Азербайджану, розташованих біля зони бойових дій, у зв'язку із загостренням безпекової ситуації на лінії зіткнення між збройними силами Вірменії та Азербайджану.

"Посольство закликає громадян України проявляти пильність та обережність під час дії воєнного стану, введеного в Азербайджані у зв’язку із загостренням військово-політичної ситуації в країні. У цьому контексті закликаємо уникати будь-яких публічних заходів, які не санкціоновані офіційною владою Азербайджанської Республіки", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому посольством у понеділок.

Також у дипломатичній місії рекомендують дотримуватися обмежень, передбачених законодавством Азербайджану під час дії комендантської години з 21:00 до 6:00, впровадженої з 28 вересня в містах Баку, Гянджа, Сумгаїт, Євлах, Мінгячевір, Нафталан, Абшеронському, Джебраїльському, Фізулінському, Агджабедінському, Бейлаганському, Агдамському, Бардінському, Тертерському, Геранбойському, Гейгельскому, Дашкесанському, Гедабейському, Товузському, Шамкірському, Газахському та Агстафінському районах.

"Інформуємо, що в районах, де введено комендантську годину, заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних дозволів та документів, що засвідчують особу; встановлено спеціальний режим в'їзду-виїзду та діють обмежувальні заходи щодо використання транспортних засобів. У разі необхідності, для визначеної категорії громадян, спеціальний дозвіл можна отримати за допомогою порталу icazələr icazə-e.gov.az", - ідеться в повідомленні.

В екстрених випадках, пов'язаних із загрозою життю і здоров'ю громадян України на території Азербайджану, в посольстві просять негайно телефонувати за номером своєї гарячої лінії: +994502557518 (мобільний) або телефон чергового +994124494095 (стаціонарний). Крім того, можна надіслати повідомлення на електронну адресу посольства [email protected].

Також у посольстві рекомендують зареєструватися в системі "Друг" Міністерства закордонних справ України, до якої можна внести свої дані та повідомляти МЗС і всім зарубіжним дипломатичним установам про своє перебування в певній країні, зокрема й на території Азербайджану.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА