20:08 28.09.2020

Макрон зустрінеться в Литві з Тихановською

2 хв читати
Макрон зустрінеться в Литві з Тихановською

Президент Франції Емманюель Макрон, що розпочинає в понеділок офіційний візит до Литви, зустрінеться у вівторок з екс-кандидатом у президенти Білорусі Світланою Тихановською для обговорення білоруської кризи, повідомила газета "Фігаро" з посиланням на Єлисейський палац.

При цьому раніше офіційний представник французького уряду Габріель Атталь, чиї слова наводив телеканал "Франс 24", повідомив: "Якщо вона про це попросить, президент республіки зустрінеться з нею з нагоди своєї поїздки".

Атталь зазначив, що у нинішнього візиту президента Франції до країн Балтії є і така важлива мета, як розв'язання кризи в Білорусі.

Телеканал також повідомив, що "одна з радниць" Тихановської стверджувала, що лідер білоруської опозиції, що перебуває в Литві, бажає, щоб французький президент взяв участь у врегулюванні кризи в її країні.

За словами представника французького уряду, те, що відбувається в Білорусі - це "криза влади, авторитарної влади, яка не може погодитися з логікою демократії і намагається втриматися силою".

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Тихановську - 10,12%.

Опозиція не визнала оголошені владою результати виборів, вважає їх сфальсифікованими.

У середині серпня Тихановська приїхала в Литву. В її штабі і в МЗС Литви заявили, що цей переїзд був вимушеним.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА