07:33 29.09.2020

Американський вантажний космічний корабель Cygnus на початку жовтня відправиться до МКС

2 хв читати
Американський вантажний космічний корабель Cygnus на початку жовтня відправиться до МКС

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus 1 жовтня відправиться до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Комерційний вантажний провайдер NASA компанія Northrop Grumman планує 1 жовтня в 21:38 за часом Східного узбережжя США відправити до МКС чергову місію постачання", - йдеться в повідомленні.

Запуск буде здійснений з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

За повідомленням NASA, погодні умови біля космодрому на 70% сприяють для проведення запуску.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 4 жовтня. Вона здійснюватиметься шляхом захоплення "вантажівки", що зблизиться зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором МКС Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity. "Спіймати" корабель належить члену екіпажу МКС американському астронавту Крісу Кессіді за підтримки російського космонавта Івана Вагнера, зазначили в NASA.

Після захоплення "вантажівки" за командами з Центру управління польотами NASA в Х'юстоні корабель буде підведений рукою-маніпулятором до МКС для подальшої стиковки до американського модулю Unity.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Планується, що він пробуде в складі станції до середини грудня. Cygnus забере з собою зі станції сміття і відходи. Після автономного двотижневого польоту, в ході якого будуть проведені експерименти, за командами з ЦУПу NASA в Х'юстоні корабель буде зведений з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери.

Це буде вже 14-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також один невдалий запуск у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА