Події

В Українському інституті національної пам'яті сподіваються на виділення коштів у держбюджеті-2021 на Музей пам'яті жертв Бабиного Яру

Глава Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що будівництво Меморіального музею пам'яті жертв Бабиного Яру має бути серед пріоритетів держави в гуманітарній сфері в 2021 році.

"Будівництво Меморіального музею пам’яті жертв Бабиного Яру має стати одним із пріоритетів держави у гуманітарній сфері наступного року. Ми дуже сподіваємося, що, приймаючи бюджет на 2021 рік, парламент врахує потребу фінансування цього музею, і він буде завершений, як і заплановано, та відкриється до 80-х роковин трагедії, 29 вересня 2021 року", - цитує Дробовича прес-служба УІНП.

Зазначається, що майбутній Меморіальний музей пам'яті жертв Бабиного Яру входить до структури Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" і розташується в історичній будівлі колишньої контори Єврейського кладовища на вулиці Юрія Іллєнка, 44.

"Сама будівля колишньої контори Єврейського кладовища є експонатом та німим свідком трагічних подій, що відбулися в Бабиному Яру у вересні 1941 року. Символічно, що Меморіальний музей розташується саме в ній. У будівлі вже відновили дах, що дуже важливо для її збереження. За рахунок підвалу та мансарди площу приміщення збільшили майже вдвічі, з 783 до 1453 м кв. Далі потрібно облаштувати фасади та провести інженерні мережі", - йдеться в повідомленні з посиланням на директора Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" Бориса Глазунова.

За даними УІНП, до музею входитимуть меморіальний і науковий комплекси, тому йдеться і про вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру, і про продовження дослідження цієї трагедії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ