19:39 29.09.2020

Фокін обіцяє порушити на засіданні ТКГ питання отримання пенсій жителями окупованої території Донбасу

2 хв читати
Фокін обіцяє порушити на засіданні ТКГ питання отримання пенсій жителями окупованої території Донбасу

Перший заступник глави української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Вітольд Фокін обіцяє порушити на засіданні групи питання отримання пенсій громадянами України, які живуть на окупованій території Донбасу.

"Я обіцяю порушити це питання на Тристоронній контактній групі", - сказав Фокін на засіданні парламентського комітету з питань державної влади у вівторок у Києві.

За словами першого заступника глави української делегація в ТКГ, альтернативи Мінським угодам на сьогодні не існує, "хоча дуже багато істотних і обґрунтованих скарг на цей документ".

Фокін також розповів про свою позицію до питання про амністію. "Амністія має бути загальною, і тільки тоді в ній є якийсь сенс, тому що вона деморалізує супротивника. Вона тим самим зберігає сотні й тисячі життів", - сказав він.

Фокін зазначив, що членам української делегації в ТКГ було б легше працювати, якби Верховна Рада внесла зміни до своєї постанови про місцеві вибори та призначила вибори в 18 ОТГ на підконтрольній Україні території в Луганській і Донецькій областях.

Перший заступник глави української делегації в ТКГ також повідомив, що президента України Володимира Зеленского "ніколи наживо не бачив", а відповідаючи на запитання, чи працює глава Офісу президента Андрій Єрмак з членами української делегації, сказав: "Так, працює".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Фокін хід засідання записував на диктофон, щоб "не перекручували його слова і думки".

Раніше профільний комітет заслуховував позицію Фокіна у зв'язку з його висловлюваннями в ЗМІ, які викликали громадський резонанс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА