19:44 29.09.2020

Коронавірус поширюється в Молдові загрозливими темпами

2 хв читати
Коронавірус поширюється в Молдові загрозливими темпами

У Молдові у вівторок зареєстровано 835 нових випадків COVID-19, за добу померли дев'ятеро осіб, повідомили в міністерстві охорони здоров'я, праці та соціального захисту республіки.

"У вівторок було оброблено 2787 тестів, зокрема, 2564 первинних тестів. У результаті з'ясувалося, що 835 результатів виявилися позитивними. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 становить 52 029 випадки", - наголошується в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що "кількість заражених коронавірусом в Молдові загрозливо зростає".

Кількість заражених у вівторок - 835 людей - другий великий результат позитивних тестів за один день після рекорду, зареєстрованого в суботу - 868 випадків.

За повідомленням відомства, в республіці налічується 12 140 активних випадків COVID-19, з них 568 осіб перебувають у важкому стані, серед них 36 підключені до апарату штучної вентиляції легенів, ще 1576 осіб - у стані середньої тяжкості.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за минулу добу померли дев'ятеро осіб з діагнозом COVID-19. Загальна кількість летальних випадків становить 1310 осіб.

Водночас, з медичних установ країни були виписані ще 362 пацієнти, видужалі від коронавірусу. Загалом вилікувалися 38 579 осіб.

З жовтня уряд Молдови вводить поділ країни за зонами, в залежності від ступеня поширення коронавірусу. Національна надзвичайна комісія з громадського здоров'я затвердила розмежування на період з 1 до 14 жовтня. Згідно з рішенням, "зеленої зони" в Молдові немає.

"Червоний код" небезпеки захворювання на COVID-19 з 1 жовтня діятиме в 26 з 38 адміністративно-територіальних одиниць, зокрема в Кишиніві, Бєльцях і в Придністров'ї. У Кишиневі рівень зараження за останні 14 днів становить 541 випадок на 100 тис. населення, в Бєльцях - 239 випадків на 100 тис., у Придністров'ї - 170 випадків. "Помаранчевий код" буде введений в 11 районах. "Жовтий код" встановлюється тільки в Леовському районі, де найменша кількість зареєстрованих випадків зараження за останні два тижні - 43 на 100 тис. жителів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА