19:56 29.09.2020

В Україні експлуатуються 53 літаки Ан-26 віком від 35 до 48 років

2 хв читати

В Україні нині експлуатуються 53 літаки Ан-26 і його модифікацій, зокрема 24 примірники в цивільній авіації і 29 екземплярів у державній, повідомило ДП "Антонов" на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

За інформацією компанії, найстарішому з літаків 48 років і п'ять місяців (1972 р в.), наймолодшому - 35 років і один місяць (1985 р.)

"Антонов" зазначає, що на більшості літаків Ан-26 цивільної авіації технічне обслуговування виконується згідно з регламентом технічного обслуговування літаків Ан-24, Ан-26 з періодичністю базової форми через 500 ± 50 льотних годин.

Регламент передбачає виконання таких видів технічного обслуговування як: оперативне технічне обслуговування; періодичне технічне обслуговування; технічне обслуговування при зберіганні літака; сезонне технічне обслуговування; спеціальне технічне обслуговування.

"ДП "Антонов" як розробник виконує роботи з оцінки технічного стану літаків з метою вирішення можливості продовження ресурсів і термінів служби планера літака. Етапи індивідуального відпрацювання термінів служби складають один-два роки. Літакам Ан-26 всіх модифікацій в індивідуальному порядку може бути встановлено призначений термін служби 50 років", - йдеться в повідомленні.

Компанія також зазначає, що фахівці підприємства постійно працюють над модернізацією, оновленням та продовженням льотної придатності літаків типу Ан-24, Ан-26, Ан-30, Ан-72 і Ан-74, що перебувають на озброєнні, з метою гарантування їх безпечної експлуатації протягом двох-п'яти років, поки їх не замінять на більш сучасні машини.

"ДП "Антонов" розробило середній військово-транспортний літак Ан-178 і готове до його постачання. Цей новий літак із сучасним бортовим обладнанням відповідає вимогам ЗСУ і може замінити Ан-26, зокрема для підготовки курсантів. Підприємство почало роботи над новим військово -транспортний літаком Ан-188, який прийде на заміну Іл-76, термін служби яких закінчується в 2035 році", - додали в ДП "Антонов".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА