08:06 30.09.2020

"Неприємно здивовані особистими оцінками та коментарями" - в Офісі президента відреагували на заяву Фокіна

2 хв читати
"Неприємно здивовані особистими оцінками та коментарями" - в Офісі президента відреагували на заяву Фокіна

В Офісі президента України Володимира Зеленського неприємно здивовані особистими оцінками та коментарями в парламенті першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, повідомила прес-служба президента.

"Кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам'ятати, що не можна плутати офіційне з особистим. Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення", - йдеться в повідомленні.

У ОП наголосили, що офіційна позиція України повністю збігається з об'єктивною реальністю і політичної правдою. Зокрема, саме з російського вторгнення розпочалася тимчасова окупація Автономної Республіки Крим, Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей України. Саме Росія повністю контролює тимчасово окуповані території України і має вирішальний вплив на все, що там відбувається.

Зазначається, що робота української делегації в ТКГ завжди базувалася на повному розумінні національних інтересів України та абсолютної правди про війну і хто є хто в ній.

"Особисті думки кожного з представників України не тільки жодного разу не заважали переговорам, а й не суперечили офіційній позиції держави, нашим засадничим імперативам та тим завданням, які президент Володимир Зеленський поставив перед делегацією", - наголосили в прес-службі.

"Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все – суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти", - додали в ОП.

Водночас у відомстві нагадали, що метою діяльності держави та її представників є досягнення стійкого миру тільки на українському умовах. А саме, абсолютного і тривалого припинення вогню на Донбасі, звільнення всіх утримуваних осіб, виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України, повна деокупація і повернення Україні контролю над кордоном із Росією.

"Задля цього й працює наша делегація в Тристоронній контактній групі", - резюмували в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА