11:41 30.09.2020

Загиблих у катастрофі літака в Чугуєві зможуть поховати цього тижня - ДБР

1 хв читати
Загиблих у катастрофі літака в Чугуєві зможуть поховати цього тижня - ДБР

ДНК-експертизи загиблих під час аварії військово-транспортного літака Ан-26 у Харківській області буде завершено, а їхні тіла буде видано для поховання цього тижня, повідомили в Державному бюро розслідувань у середу.

"За попередньою інформацією, ми в рамках комунікації з експертами, які здійснюють молекулярно-генетичне дослідження, отримали їх запевнення в тому, що вже в найближчі дні родичі можуть забрати тіла загиблих для проведення похоронних ритуалів", - сказав у середу журналістам у Києві керівник управління головного слідчого управління ДБР Ярослав Льошенко.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

Держкомісію з розслідування обставин падіння літака АН-26 очолив Уруський.

На позачерговому засіданні уряду в суботу він зазначив, що для ідентифікації тіл загиблих в авіакатастрофі в Харківській області знадобиться від двох до трьох тижнів. "На сьогодні ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося. Необхідна буде експертиза ДНК, для чого знадобиться додатковий час. За словами фахівців, це займе від 2-х до 3-х тижнів часу", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА