13:11 30.09.2020

ФРН дочекається відповіді від ОЗХЗ щодо Навального і розпочне обговорення можливої реакції на цю НП у Брюсселі - Меркель

1 хв читати
ФРН дочекається відповіді від ОЗХЗ щодо Навального і розпочне обговорення можливої реакції на цю НП у Брюсселі - Меркель

ФРН очікує відповіді від Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо події з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального і потім обговорюватиме можливу реакцію на цю НП у Брюсселі, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Це не двостороння справа, це злочин, який стався на російській території, порушення конвенції про хімзброю, тому міжнародне питання. Ми очікуємо результатів ОЗХЗ і тоді в європейському колі обговорюватимемо необхідну реакцію", - сказала Меркель у середу, виступаючи в бундестазі.

За її словами, ФРН, як і раніше, очікує від РФ роз'яснень із цієї події.

Навальному стало зле 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite.

2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлено сліди отрути з групи "Новачок".

7 вересня в клініці Charite повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

9 вересня німецькі ЗМІ з посиланням на німецьке міністерство оборони повідомили, що Берлін передав до ОЗХЗ результати дослідження Навального і не бачить необхідності скеровувати їх безпосередньо Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА