16:09 30.09.2020

Кабмін встановив 100 тис. грн премії за найкращий ескіз великого Державного герба України

2 хв читати
Кабмін встановив 100 тис. грн премії за найкращий ескіз великого Державного герба України

 Кабінет Міністрів України регламентував проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України з 1 жовтня до 1 листопада 2020 року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, Кабмін схвалив проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України, затвердив відповідне положення і створив організаційний комітет із підготовки та проведення конкурсу.

Уряд також доручив Міністерству культури та інформаційної політики забезпечити проведення конкурсу, а також громадське обговорення ескізу великого Державного герба України. За результатами конкурсу та обговорення, Мінкультури має до 1 грудня 2020 року подати Міністерству юстиції пропозиції для їх врахування під час підготовки проекту закону "Про державні символи України".

Згідно з положенням, для проведення конкурсу оргкомітет має вибрати журі серед членів оргкомітету.

Сам конкурс відбуватиметься з 1 жовтня до 1 листопада. Результат конкурсу має бути відомий до 1 грудня.

Для відзначення найкращих проектів ескізів встановлюються премії: перша премія - 100 тис. грн, друга премія - 50 тис. грн і третя премія - 30 тис. грн.

У разі, якщо перша премія не присуджується, то оргкомітет інформує Кабмін про результати конкурсу і пропонує продовжити термін його проведення.

Переможець конкурсу за згодою має передати авторські майнові права на ескіз логотипу шляхом підписання відповідного договору з Мінкультури.

Співголовами оргкомітету визначені міністр юстиції Денис Малюська і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Як повідомлялося, 25 серпня Верховна Рада України доручила Кабміну провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України.

Наразі затверджено лише малий герб країни (тризуб). З 1996 року уряд проводив конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба і найкращий текст гімну. Влітку 2000 року уряд затвердив проект великого Державного герба України і текст Державного гімну України. Проект герба України є зображенням на синьому щиті золотистого знаку князівства Володимира Великого (малий державний герб України - тризуб). З боків щита зображені щитотримачі: справа - козак із мушкетом (герб Війська Запорізького), зліва - коронований лев (герб Галицько-Волинської держави). Над щитом - княжа корона, а під щитом - переплетені з гроном червоної калини золоте колосся пшениці та синьо-жовта стрічка. Проте до затвердження проекту законодавчо справа так і не дійшла.

Згідно зі ст. 20 Конституції України (ухвалена в 1996 р.) "головним елементом великого Державного герба України є знак княжої держави Володимира Великого (малий державний герб України). Великий Державний герб встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що ухвалюється не менше як двома третіми від конституційного складу Верховної Ради України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА