16:40 30.09.2020

СБУ вважає маніпуляцією заяви про масові скарги бізнесу на неї

2 хв читати
СБУ вважає маніпуляцією заяви про масові скарги бізнесу на неї

 Заступник керівника з питань реформи СБУ Сергій Пунь назвав "маніпулятивними" повідомлення про масові скарги бізнесу на відомство, відзначивши скорочення кількості скарг на службу до Ради бізнес-омбудсмена.

"Не потрібно маніпулювати фантомним "кошмаренням" бізнесу - такі слова не підкріплені фактами. Варто подивитися на річний звіт Ради бізнес-омбудсмена за 2019 рік і все стане зрозуміло", - наводить прес-служба слова Пуня на сайті СБУ в середу.

У повідомленні наголошується, що кількість скарг бізнесу до бізнес-омбудсмена на СБУ у 2019 році скоротилася на 45% порівняно з 2018 роком, до 17, тоді як на дії податкової скаржилися 1073, на Нацполіцію - 107.

"Нав’язується думка - якщо реформа не відповідатиме чиїмось уявленням, побажанням чи вимогам, то значить вона "неправильна". Та хіба критика заради критики є маркером ефективності?" - зазначив Пунь.

На його думку, реформа СБУ стала надто політизованою. Водночас доопрацьований законопроект про реформу Служби, який перебуває на розгляді комітетів парламенту, враховує пропозиції міжнародних партнерів, а також обмежує повноваження СБУ щодо протидії оргзлочинності, економічним і корупційним злочинам - тільки в рамках контррозвідувальної діяльності, зазначено у повідомленні.

"Є запобіжники, щоб Служба займалася лише справами держбезпеки", - наголосив Пунь.

В Україні у зв'язку з виходом на фінішну пряму ухвалення законопроекту про створення Бюро економічної безпеки (№3087-д) загострилася дискусія про необхідність позбавити або залишити СБУ функцію боротьби з економічними злочинами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА