18:38 30.09.2020

НАБУ розпочало розслідування незаконного штурму слідчими ДБР музею Гончара - адвокат Порошенка

2 хв читати
НАБУ розпочало розслідування незаконного штурму слідчими ДБР музею Гончара - адвокат Порошенка

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування за фактом незаконного штурму та обшуку слідчими Держбюро розслідувань музею Гончара, повідомив адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

"Примушуємо розслідувати протиправні дії слідчих ДБР і прокурорів, вчинені під час ганебного штурму Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара", - написав Головань на своїй сторінці у Facebook у середу.

Адвокат також оприлюднив на своїй сторінці відповідне повідомлення НАБУ та виписку з ЄРДР.

"Національне антикорупційне бюро України на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду розпочало досудове розслідування за фактом вчинення слідчими ДБР у музеї незаконного обшуку. Факт обшуку і незаконність його здійснення встановлена Київським апеляційним судом", - нагадав він.

Як повідомлялося, Держбюро розслідувань 26 травня викликало Порошенка на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Водночас прес-служба партії "Європейська солідарність" повідомила, що об 11:00 того самого дня, саме в той час, коли Порошенка було викликано на допит до ДБР, він відкрив виставку картин зі своєї родинної колекції і запросив на неї співробітників правоохоронних органів. При цьому в прес-службі зазначили, що для правоохоронців "найбільш цінним експонатом будуть документи, які лежать одразу біля входу і де містяться оригінали митних декларацій щодо всіх 43 робіт, перелік цих робіт і платіжні доручення на сплату цих робіт".

Пізніше прес-служба "Євросолідарності" з посиланням на співголову фракції "Євросолідарність" Артура Герасимова заявила про те, що співробітники ДБР "штурмом увірвалися в приміщення Музею Івана Гончара". Директор музею повідомив, що були зламані двері установи. У свою чергу в ДБР спростували повідомлення про нібито штурм і повідомили про проведення слідчих дій.

27 травня 2020 року Печерський районний суд наклав арешт на 42 картини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру в депортації українських дітей до Москви двом соратницям Путіна

ЄК планує після відтермінувань оприлюднити 20 березня документ про реформи із підготовки до розширення ЄС - ЗМІ

Боррель має намір 20 березня запропонувати спрямувати 90% доходів від активів РФ на закупівлю озброєнь Україні

Міністр оборони Німеччини анонсував новий пакет допомоги Україні на EUR500 мільйонів

Визначено перші 72 профтехи, де навчатимуть професій для відновлення України - Міносвіти

Карандєєв: Культура стає вигідною, на ній можна заробити

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА