19:12 30.09.2020

Аваков та Геращенко вирушили до Мілана для підтримки нацгвардійця Марківа

2 хв читати
Аваков та Геращенко вирушили до Мілана для підтримки нацгвардійця Марківа

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та його заступник Антон Геращенко вирушили до Мілана для підтримки бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

"У Мілані із мамою Віталія Марківа Оксаною Максимчук та нашою командою готуємося до завтрашнього засідання з апеляції у справі гвардійця. Суд має вирішити чи долучатиме матеріали української сторони до справи! Очікуємо справедливого рішення", - написав Аваков на сторінці у Twitter у середу, прикріпивши відповідне фото.

У свою чергу Геращенко у своєму акаунті у Twitter додав, що "Україна має боротися за кожного свого захисника". "І ми робимо це разом!" - написав він.

Як повідомлялося, суд першої інстанції, суді міста Павії (Італія) в липні 2019 року засудив Марківа до 24 років позбавлення волі за ймовірну причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року на Донбасі на початку російської агресії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду буде оскаржено.

24 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили вирок Марківу.

Глава української держави запропонував правову допомогу Україні у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі.

24 вересня 2019 року під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа.

29 вересня в Мілані відбулося перше засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа.

Адвокати Марківа заявили клопотання про долучення до матеріалів справи важливих доказів, які вказують на непричетність Віталія до загибелі італійського журналіста Роккеллі, повідомив заступник глави МВС Геращенко.

Крім того, адвокати наполягають на виїзді італійських прокурорів на місце подій, в м. Слов'янськ на гору Карачун, і на проведенні там необхідних вимірювань і експертиз.

Суд пішов для ухвалення рішення, яке буде оголошено на наступному засіданні 1 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА