19:15 30.09.2020

На Луганщині через поширення лісових пожеж евакуюють жителів довколишніх сіл

2 хв читати
На Луганщині через поширення лісових пожеж евакуюють жителів довколишніх сіл

Станом на вечір середи пожежники гасять природні пожежі поблизу сіл Трьохізбенка, Кряківка, Муратове, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району Луганської області, де виникло загорання сухої трави та лісової підстилки.

Як повідомляє прес-служба Держслужби України з НС, на території Луганської області основні зусилля в гасінні лісових пожеж зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де в зв'язку з сильними поривами вітру, сталося поширення вогню.

Так, виникла пожежа лісового масиву на загальній площі близько 50 га поблизу с. Кряківка і с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв і постраждалих немає.

"У зв'язку зі шквалистим вітром лісова пожежа поширилася на територію с. Муратове Новоайдарського району. Інформації про жертви і постраждалих немає. Проводиться евакуація населення с. Муратове і с. Капітанове. Інформація уточнюється", - йдеться в інформації.

Ще одна пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га виникла біля с.Малинове, с.Піщане і с.Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на населені пункти.

"Через поширення лісової пожежі на очерет і суху траву поблизу с.Артема Станично-Луганського району існує загроза поширення пожежі на с.Артема і с. Нижньотепле. Організовується евакуація жителів", - інформують в ДСНС.

Третя пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 га виникла між Половинкиним і Байдівкою Старобільського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на дані населені пункти.

"Кількість пошкоджених будівель і споруд від вогню - уточнюється. Всього для гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 192 осіб та 44 одиниць техніки, з них від ДСНС 107 людей особового складу та 22 од. техніки. Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю понад 20 м / с", - повідомили в ДСНС.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 до 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м / с, в інші дні вітер 3-12 м / с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

"У зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж", - додали в ДСНС України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА