19:20 30.09.2020

"МГБ ЛНР" намагалося завербувати співробітницю Луганської ОДА

1 хв читати
"МГБ ЛНР" намагалося завербувати співробітницю Луганської ОДА

Контррозвідка Служби безпеки України задокументувала спробу вербування співробітниці Луганської обласної державної адміністрації так званим міністерством державної безпеки "ЛНР", повідомляє прес-центр СБУ.

"Так оперативники СБУ встановили, що контрольовані російськими спецслужбами терористи намагалися схилити до державної зради співробітницю Луганської ОДА. Бойовики затримали жінку на КПВВ "Станиця Луганська" під час відвідування родичів. Для схиляння до конфіденційного співробітництва вони вдалися до звичних методів переконання: загроз життю і здоров'ю рідних, шантажу", - сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що представників т.зв. "МГБ ЛНР" цікавила інформація про роботу адміністрації, персональні дані керівництва і співробітників, паролі доступу до електронної пошти.

"Вони наполягали, щоб чиновниця не тільки систематично передавала їм службову інформацію, а й залучила до співпраці з ними свого чоловіка-секретоносія, співробітника Національної поліції", - йдеться в повідомленні.

Так, під тиском жінка підписала угоду про конфіденційну співпрацю. Однак після приїзду на контрольовану українською владою територію співробітниця ОДА почала отримувати електронні листи з погрозами і вимогами вийти на зв'язок.

Водночас СБУ зазначає, що жінка не планувала здійснювати жодних дій на шкоду державній безпеці, вона надала докладні свідчення про обставини свого вербування і поставлених завданнях.

"Після ретельної перевірки вона була звільнена від кримінальної відповідальності", - підсумували у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА