19:54 30.09.2020

Суд США наказав Сноудену відмовитись від $ 5 млн за мемуари та виступи

2 хв читати
Суд США наказав Сноудену відмовитись від $ 5 млн за мемуари та виступи

Суд американського штату Вірджинія виніс постанову стосовно колишнього співробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена - він повинен відмовитися від доходів у $ 4,2 млн за публікацію мемуарів про роботу в розвідці США, повідомляє агентство Bloomberg.

Агентство зазначає, що таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що Сноуден не надав свою книгу "Особиста справа" на розгляд адміністрації США перед публікацією в минулому році.

Крім того, згідно з постановою федерального судді по східному округу штату Вірджинія Ліама О'Греді, Сноуден також повинен відмовитися від винагород на суму понад $ 1 млн за оплачувані виступи, а також пожертвувати потенційним майбутнім доходом від поширення і екранізації "Особистої справи".

22 вересня телеканал CNN повідомив, що Сноуден погодився відмовитися від понад $ 5 млн - суми, вирученої від продажу його книги і публічних виступів.

Згідно з даними протоколів судових засідань, федеральний суддя підтримав позов міністерства юстиції США про повернення доходів Сноудена і розглядав питання про те, скільки Сноудену доведеться заплатити як штраф у зв'язку з публікацією в минулому році книги "Особиста справа" без згоди американської влади і в порушення контракту , підписаного з Агентством національної безпеки і ЦРУ.

Згідно з планом, до якого дійшли Сноуден і адміністрація президента США Дональда Трампа, гроші будуть перераховані в довірчий фонд.

Сам Сноуден пізніше спростував інформацію про те, що він нібито погодився виплатити $ 5 млн уряду Сполучених Штатів.

"CNN абсолютно неправильно передав цю інформацію. Це не врегулювання, і я на нього не погоджувався. Рішення у цій справі про цензуру не підлягає виконанню, поки я перебуваю за межами країни, і в будь-якому випадку - у мене ніколи не було таких грошей", - написав він у Твіттері.

За даними суду, Сноуден станом на вересень заробив $ 4,2 млн від продажу своєї книги, гонорару і відповідних прав. Він виступив із 56 оплачуваними промовами, в яких розкривалася інформація в порушення угоди про нерозголошення. Загалом Сноуден отримав близько $ 1,03 млн прибутку від своїх промов - середня плата за публічний виступ становить $ 18 тис.

У 2013 році Сноуден передав ЗМІ дані щодо програм американських спецслужб зі стеження в усьому світі. Публікації на цю тему викликали широкий резонанс. На батьківщині йому заочно пред'явили звинувачення в шпигунстві і викраденні держвласності. Сноуден спочатку втік з США в Гонконг, а потім - до Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА