20:43 30.09.2020

Шмигаль обговорив із головами НР збільшення максимальної суми виплат на перехідний період і введення КРІ у зв'язку з коронакризою

2 хв читати
Шмигаль обговорив із головами НР збільшення максимальної суми виплат на перехідний період і введення КРІ у зв'язку з коронакризою

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з головами наглядових рад підприємств, суттєва частка яких перебуває у володінні держави, на якій обговорювалися питання заробітних плат, доукомплектації наглядових рад і фінансових планів підприємств.

Як повідомляє прес-служба Кабміну ввечері у середу, прем'єр запевнив голів наглядових рад, що уряд продовжить реформу корпоративного управління. "Ми точно найближчим часом визначимо пули підприємств, які корпоратизуватимемо й у яких утворюватимемо наглядові ради", - зазначив Денис Шмигаль.

Стосовно рішення КС і зняття часткових обмежень заробітних плат держслужбовцям у період коронакризи Шмигаль запропонував головам наглядових рад обговорити можливі варіанти виходу з ситуації для членів наглядових рад. "Зокрема, було запропоновано варіант збільшення максимальної суми виплат на перехідний період. Також прем'єр-міністр висловив пропозицію про введення КРІ (ключові показники ефективності - ІФ) для наглядових рад", - повідомляє прес-служба. "Це дало б змогу суспільству справедливо оцінити роль наглядових рад в українському соціумі, адже реформа корпоративного управління має стати прикладом успішності", - сказав Шмигаль.

Прем'єр також порушив питання затвердження фінансових планів підприємств. Він зазначив, що неприйнятно, коли підприємства здійснюють інвестиції без затверджених фінансових планів. "У нас виникають запитання, коли в підприємств немає фінансових планів, і вони звертаються до Кабінету Міністрів з проханням дозволити їм здійснювати інвестиції. Це неприйнятний крок - здійснювати інвестиції, коли невідомо, чи вистачить грошей на заробітну плату працівникам. Пропоную змінювати такі підходи", - наголосив глава уряду.

Шмигаль закликав ті підприємства, які не мають фінансових планів на 2020 рік, представити їх на затвердження уряду. Він також виступив із пропозицією затверджувати фінансові плани протягом місяця після ухвалення Верховною Радою держбюджету України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА