20:56 30.09.2020

Співробітники посольства США співпрацюють з владою для встановлення обставин смерті американки з посольської спільноти в Києві

3 хв читати
Співробітники посольства США співпрацюють з владою для встановлення обставин смерті американки з посольської спільноти в Києві

У посольстві США в Україні підтвердили смерть американської громадянки із посольської спільноти в Києві і додають, що співробітники дипустанови працюють з українськими органами влади для встановлення обставин її смерті.

"З невимовним сумом повідомляємо про смерть американки зі спільноти посольства США в Україні. Зараз чиновники посольства США в Києві працюють з органами влади для встановлення обставин смерті", - йдеться в повідомленні, опублікованому в середу ввечері в акаунті посольства США в Україні в Твіттері.

Раніше у середу у відділі комунікації поліції Києва повідомили, що встановлюють обставини травмування, що призвело до смерті, співробітниці посольства США, яку в непритомному стані з травмою голови виявили перехожі на вул. Толбухіна у Шевченківському районі столиці.

Так, жінку в непритомному стані госпіталізували до лікарняного закладу, де вона згодом померла. Правоохоронці зазначають, що під час огляду речей потерпілої виявлено посвідчення співробітниці посольства США на її ім'я. "Наразі в лікувальному закладі та на місці події слідчі і представники інших профільних служб здійснюють першочергові слідчі дії, встановлюють свідків та очевидців, а також обставини, за яких жінка дістала тілесні ушкодження", - додали в поліції.

У результаті проведення невідкладних першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що до побиття жінки може бути причетний чоловік, якому на вигляд 30-40 років, зріст 190-200 см, одягнений у чорні шорти, темно-сині кросівки та футболку, з темним волоссям (по боках коротко підстрижене). Наразі тривають його пошуки.

Зібрані відомості за цим фактом зареєстровані в Шевченківському управлінні столичної поліції. Триває перевірка, за результатами якої цій події буде надано відповідну правову кваліфікацію.

Як повідомляє інтернет-видання "Цензор.НЕТ" із посиланням на джерело, померла співробітниця посольства США Санвер Нікаело. Слідство розглядає версію, що Нікаело зачепив поїзд, що рухався, наближення якого вона не почула. За даними джерела, у співробітниці посольства глибока рана (близько 4 см) на потилиці.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що поліція розслідує обставини загибелі жінки і розшукує одного підозрюваного, однак не виключений і нещасний випадок.

"Про смерть співробітниці посольства США в Україні час покаже, що сталося. Може бути злочином. Поліція Києва має оперативну інформацію про одного підозрюваного і розшукує його. Але може бути і випадковість. Тіло було знайдено на залізниці в навушниках під час пробіжки підтюпцем. Нацполіція України розслідує", - написав Шевченко англійською у своєму акаунті у Twitter.

У свою чергу начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "Наш" у середу ввечері повідомив, що за цим фактом правоохоронці розслідують кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". За його совами, "особу встановлено. Практично одразу, тому що у неї був пропуск - можливо, ця жінка співробітниця посольства". При цьому Крищенко залишив без коментарів запитання, яку посаду жертва обіймала у посольстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА