21:38 30.09.2020

Кравчук закликав Гризлова не блокувати переговорний процес в ТКГ і не висувати Україні ультиматуми

2 хв читати
Кравчук закликав Гризлова не блокувати переговорний процес в ТКГ і не висувати Україні ультиматуми

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук закликав уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова не блокувати переговорний процес в ТКГ і не висувати Україні ультиматуми, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України", - закликав Кравчук Гризлова на початку засідання, на якому близько чотирьох годин тривало обговорення процедурних питань, що не дозволило відразу перейти до розгляду питань порядку денного засідання.

За словами Кравчука, "сторони повинні працювати над реалізацією рішень глав держав нормандського формату, досягнутих під час Паризького саміту, наближаючи мир, якого так хочуть люди".

Кравчук, зокрема, зазначив, що українська делегація готова до конструктивної роботи над вирішенням питань, що входять до порядку денного діяльності ТКГ.

Глава делегації України закликав не створювати "каменів спотикання", а рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільнення утримуваних сторонами осіб, розв’язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди.

Звертаючись до Гризлова, Кравчук заявив: "Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна - незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови".

Глава української делегації в ТКГ також подякував спеціальному представнику чинному голові ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау за зусилля, які докладає ОБСЄ для досягнення миру і відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА