07:06 01.10.2020

Російські найманці на Донбасі обстрілюють з великокаліберної зброї лісовий масив поблизу Станиці Луганської, провокуючи нові пожежі

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі обстрілюють з великокаліберної зброї лісовий масив поблизу Станиці Луганської, провокуючи нові пожежі

За повідомленням Станично-Луганської райдержадміністрації, російські найманці на Донбасі здійснюють обстріл лісового масиву поблизу КПВВ, в результаті чого виникають нові осередки пожеж.

"За повідомленнями жителів Станиці Луганської, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого відчуваються гучні розриви снарядів біля КПВВ. Близько 00:20 надійшло повідомлення про пожежу в лісовому масиві у КПВВ", - йдеться в повідомленні на сторінці РДА в Фейсбуці в ніч на четвер.

Інформацію про обстріл з боку російських найманців також підтвердив глава Луганської ОДА Сергій Гайдай:

"У нас є інформація, що з боку непідконтрольної території були постріли "трассери", тобто навмисно підпалювалася трава", - цитує Гайдая телеканал "Україна 24" в своєму телеграм-каналі в ніч на четвер.

За його словами до гасіння пожеж на Луганщині готові залучити авіацію. "2 літаки і вертоліт в стані готовності, але поки немає підтвердження забезпечення режиму тиші", - наголосив Гайдай.

Раніше в РДА повідомляли, що в зв'язку з можливою загрозою поширення полум'я на Ольховський дачний масив, почалася евакуація жителів дач.

"Перші 22 жителі прийняті і розташовані в центральній районній лікарні. Це переважно люди похилого віку і маломобільні", - уточнили чиновники.

Як повідомлялося, в ніч на четвер на Луганщині зафіксовано 146 пожеж лісових масивів, трави і чагарників в Старобільському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. 82 пожежі ліквідовані. Три людини загинуло, ще троє постраждалих були госпіталізовані.

У зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Станом на початок доби четверга вогнем було охоплено понад 9,3 тис. га.

Відкрито кримінальні провадження у ч.1, 2 ст.270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА