07:23 01.10.2020

У сенаті США пропонують передислокувати війська в Східну Європу для посилення стримування РФ

2 хв читати
У сенаті США пропонують передислокувати війська в Східну Європу для посилення стримування РФ

Необхідно розмістити американські війська в Східній Європі для стримування Росії і захисту партнерських відносин з країнами регіону, заявив в середу голова комітету з питань збройних сил сенату США Адам Сміт.

"Росія стає більш, а не менш агресивною ... Її зусилля в Україні безумовно були дуже агресивними. Її зусилля, спрямовані на підрив демократії будь-якими можливими способами в Європі і США, і де-небудь ще, тільки зросли. Я думаю, необхідність мати там сили стримування особливо важливо", - сказав Сміт на слуханнях в комітеті з питання про зміни в оборонній стратегії США в Європі.

За його словами, існує стурбованість у зв'язку з тим, що "російська агресія" впливає на "партнерство США в Європі".

"Є чіткі можливості для укладення партнерств (зі східноєвропейськими союзниками, - "ІФ") і для потенційного розміщення військ в країнах Східної Європи для того, щоб посилити наші позиції і краще відповідати нашим оборонним потребам, особливо щодо стримування російської агресії в тій частині світу", - заявив Сміт.

У серпні міністр оборони США Марк Еспер заявив, що виведення частини американських військ з Німеччини і їх передислокація в кінцевому підсумку мають на меті посилити стримування Росії.

"Ми, передислоковуємо більше військ на схід, ближче до кордонів з Росією", - сказав Еспер в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Таким чином, за його словами, передислокація спрямована на "посилення стримування Росії і зміцнення альянсу".

Еспер повідомив, що в цілому США виведуть з Німеччини 12 тис. свого військового персоналу, значну частину його буде повернуто на батьківщину, частину переміщено в Італію та Бельгію.

Міністр зазначив, що більшість союзників з НАТО підтримали це рішення, раніше прийняте президентом США Дональдом Трампом.

Раніше він заявляв, що за рахунок перекидання військ США з Німеччини можуть бути посилені Румунія і країни Балтії.

Пентагон також має намір скерувати більше сил в країни Балтії і Польщі, сказав Еспер.

Тим часом, коли Еспер каже, що скорочення військ в Німеччині направлено на те, щоб активізувати "стратегічну гнучкість", Трамп заявляв, що йдеться про "покарання" Берліна за те, що він виділяє недостатньо коштів на оборону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА