07:44 01.10.2020

Четверо людей загинули на масштабних пожежах в Луганській області, ще троє госпіталізовані, 11 населених пунктів перебувають у вогняній блокаді

3 хв читати
Четверо людей загинули на масштабних пожежах в Луганській області, ще троє госпіталізовані, 11 населених пунктів перебувають у вогняній блокаді

У результаті масштабних пожеж в Луганській області загинуло чотири людини, ще троє постраждалих були госпіталізовані, площа пожежі за добу збільшилася на 10 тис. га, у вогняному кільці перебувають 11 селищ, триває гасіння 64 пожеж, повідомили в прес-службі Луганської облдержадміністрації.

"Ситуація дуже складна - пожежа набула подальшого розповсюдження майже на 10 тис. гектарів на добу. У вогняному колі опинилися 11 селищ, зокрема, в безпосередній близькості від Сєвєродонецька ... чотири людини загинули, один із них - лісничий, ще троє постраждалих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків і громадських будівель", - йдеться в повідомленні на сторінці ОДА в Фейсбуці в четвер уранці.

У зведенні наголошується, що станом на 7.00 1 жовтня 2020 на Луганщині зафіксовано 146 пожеж, з них ліквідовано - 82, триває гасіння - 64.

Найбільше постраждали населені пункти Новоайдарського району: с.Муратове, де вогнем пошкоджено 26 приватних будинків, с.Кряківка - пошкоджено 5 будинків (з них 2 житлових), с.Трьохізбенка - 2 будинки. З с.Муратове евакуйовано 35 людей. Дорослі тимчасово розміщені в школі смт.Новойдар, а діти - в місцевій лікарні.

У Станично-Луганському районі поблизу селищ Вільхове, Лобачеве і Геївка лісова пожежа охопила понад 200 га, ще в трьох місцях сталося загоряння очерету і сухої рослинності. В результаті в с.Артема, вогнем пошкоджено 3 нежитлових будинки і 3 господарські будівлі, с.Болотене - 1 житловий будинок та 3 нежитлових, в с. Кіндрашівка споруди не постраждали.

Поблизу с. Половинкине Старобільського району зафіксовані 3 осередки загоряння хвойної підстилки з переходом в верхову пожежу. Житловий фонд не постраждав.

Пожежа поширилася в напрямку Сєвєродонецька. Зокрема вночі, в результаті верхової пожежі в с.Воронове сталося загоряння на 4 вулицях. У селищах Сиротине та Осколонівка верхова пожежа перекинулася на житлові будинки. Евакуйовано і тимчасово розміщено в школах м.Сєвєродонецька близько 85 осіб. Зараз загрози обласному центру немає.

Гасіння пожежі ускладнює сильний вітер швидкістю понад 20 метрів за секунду з поривами, нестійких напрямків.

Причини загорянь встановить слідство.

Всього до гасіння пожеж залучено 1229 людей особового складу і 204 одиниці техніки. До гасіння залучено від ДСНС: ГУ ДСНС в Луганській області 37 одиниць техніки та 181 працівник особового складу. ГУ ДСНС в Харківській області 10 одиниць техніки та 52 працівника особового складу. ГУ ДСНС в Донецькій області 10 одиниць техніки та 55 працівників особового складу. ГУ ДСНС в Дніпропетровській області 10 одиниць техніки та 49 працівників особового складу. ГУ ДСНС в Полтавській області 5 одиниць техніки та 26 працівників особового складу. Від ГУ Національної поліції в Луганській області 22 одиниці техніки та 500 працівників особового складу. Від ЗСУ 14 одиниці техніки та 148 людей особового складу. Від лісового господарства 56 одиниць техніки та 60 людей особового складу.

Як повідомлялося, прокуратурою області порушено кримінальні провадження у ч.1, 2 ст.270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА