09:33 01.10.2020

Офіс Зеленського: Потрібно чітко встановити причини масштабного поширення пожеж на Луганщині та оперативно надати допомогу постраждалим

3 хв читати
Офіс Зеленського: Потрібно чітко встановити причини масштабного поширення пожеж на Луганщині та оперативно надати допомогу постраждалим

В Офісі президента України Володимира Зеленського заявляють про необхідність визначення причин масштабного поширення пожеж у Луганській області, наголошують на необхідності оперативного надання допомоги постраждалим від пожеж і звертають увагу народних депутатів на необхідність під час затвердження проекту держбюджету на 2021 рік врахувати потребу у збільшенні видатків на сектор оборони та безпеки держави.

"Протягом минулої доби в регіоні зафіксовано понад сотню осередків вогню. Через сильний поривчастий вітер пожежі швидко поширювалися. Вже вдалося загасити десятки осередків займання. Станом на цей час сил і засобів для ліквідації пожеж вистачає", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті президента у четвер вранці.

В ОПУ зазначають, що здійснювалися необхідні заходи для евакуації людей, проте є загиблі та госпіталізовані з отруєнням чадним газом.

"Потрібно чітко встановити причини такого масштабного розповсюдження вогню", - наголошують в Офісі президента.

В Офісі додають, що взяли до відома повідомлення генерального прокурора України Ірини Венедіктової про кримінальні провадження, розпочаті за фактом пожеж.

"Враховуємо також інформацію про провокативні обстріли, що могли здійснюватися з тимчасово окупованої території нашої держави незаконними збройними формуваннями та могли спричинити принаймні частину з цих пожеж у таких погодних умовах, які є в ці дні на лінії розмежування", - зазначають в ОПУ.

В Офісі президента також звертають увагу чиновників на необхідність швидко надати допомогу всім постраждалим від пожеж: "це має бути зроблено без зайвої бюрократії та в достатньому обсязі".

Крім цього, в ОПУ звертають увагу народних депутатів на необхідність під час обговорення та затвердження проекту державного бюджету України на наступний рік врахувати потребу у збільшенні видатків на сектор оборони та безпеки держави.

"Уряд запропонував таке збільшення. Зокрема, додаткові кошти планується спрямувати для Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Працівники саме цієї служби займаються порятунком людей. Заклики до економії за рахунок, зокрема, наших рятувальників, а разом із ними - й усього сектору безпеки, які вже неодноразово звучали в парламенті, розцінюємо як особливо безвідповідальні та цинічні, що можуть лише зашкодити державі. Вважаємо, що представники законодавчої та виконавчої гілок влади мають працювати спільно та виключно раціонально для того, щоб держава була завжди готовою ефективно реагувати на всі можливі ситуації надзвичайного характеру", - наголосили в Офісі президента.

Як повідомлялося, унаслідок масштабних пожеж у Луганській області станом на ранок четверга, 1 жовтня, загинули чотири людини, ще десять постраждалих були госпіталізовані, евакуйовано 120 осіб. У прес-службі ДСНС повідомили, що за минулу добу уздовж лінії розмежування виникло шість масштабних пожеж. "За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить майже 9,3 тис. га", - йдеться у ранковому зведенні на сайті ДСНС у четвер.

В інформації наголошується, що найскладніша обстановка склалася від Станиці-Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів (Болотене, Станиця-Луганська, Вільхове, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєвєродонецьк, Байдівка, Половинкине).

Прокуратура області порушила кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Водночас у прес-центрі Операції об'єднаних сил повідомили, що за добу 30 вересня російські найманці на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню, поранення дістав український військовослужбовець, а з початку доби 1 жовтня зафіксовано один обстріл у районі Станиці Луганської.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА