14:14 01.10.2020

Аваков розраховує, що італійський суд долучить до справи нацгвардійця Марківа докази, зібрані українським слідством

2 хв читати
Аваков розраховує, що італійський суд долучить до справи нацгвардійця Марківа докази, зібрані українським слідством

У Мілані (Італія) в четвер розпочнеться засідання за апеляцією у справі бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, й українська сторона розраховує, що італійський суд врахує докази, зібрані українськими слідчими, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми дуже розраховуємо, що докази у кримінальній справі, яку веде Україна за фактом загибелі Андреа Рокеллі та Андрія Миронова, італійський суд долучить до справи. Рішення суду першої інстанції абсурдне. Наприклад, зазначали, що Марків з автомата розстріляв автомобіль із журналістами, а потім вистрілив ще і з міномета. Але неможливо розстріляти автомобіль на відстані двох кілометрів, адже автомат прицільно стріляє на 500-600 м", - сказав Аваков, який братиме участь у засіданні суду, повідомляє прес-служба МВС України.

За його словами, українські правоохоронці виконали всі експертизи, зокрема, залучали італійських експертів-документалістів.

"Усі докази я оприлюднив в Україні на брифінгу, і сподіваємося, що їх візьмуть до відома тут, у Мілані, під час апеляції. І наш нацгвардієць опиниться на волі", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Аваков також розповів, що Марків почувається бадьоро й готовий іти до кінця, щоб довести свою невинуватість.

Як повідомлялося, суд першої інстанції, суді міста Павії (Італія) в липні 2019 року засудив Марківа до 24 років позбавлення волі за ймовірну причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року на Донбасі на початку російської агресії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду буде оскаржено.

24 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили вирок Марківу.

Глава української держави запропонував правову допомогу Україні в проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі.

24 вересня 2019 року під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа.

29 вересня в Мілані відбулося перше засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Марківа.

Адвокати Марківа заявили клопотання про долучення до матеріалів справи важливих доказів, які вказують на непричетність Віталія до загибелі італійського журналіста Роккеллі, повідомив заступник глави МВС Геращенко.

Крім того, адвокати наполягають на виїзді італійських прокурорів на місце подій, у м. Слов'янськ на гору Карачун, і на проведенні там необхідних вимірювань і експертиз.

Суд пішов для ухвалення рішення, яке буде оголошено на наступному засіданні 1 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА