17:44 01.10.2020

Павловський відмовився від своїх показань і підтвердив провину Мангера в замовленні вбивства Гандзюк - активісти

2 хв читати
Павловський відмовився від своїх показань і підтвердив провину Мангера в замовленні вбивства Гандзюк - активісти

Помічник колишнього народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський підтвердив провину голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, повідомляє інтернет-спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?"

"Він повідомив про те, що під час спілкування з Олексієм Левіним той неодноразово згадував, що саме "Миколайович" замовив напад на Катю. В серпні 2018-го, коли заарештували "стрілочника" Новікова, під час однієї з розмов з Левіним Павловському стало відомо, що "Миколайович" - це і є Мангер", - ідеться в повідомленні, опублікованому в четвер за підсумками судового засідання за участю Павловського в Одесі.

Крім того, Павловський заявив, що він і його дочка неодноразово отримували погрози від Мангера. "Саме тому 17 грудня 2019 року він дав суду неправдиві свідчення про непричетність до вбивства Кати Гандзюк Мангера та Левіна", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що родину загиблої залучили до участі в суді в Одесі як потерпілих. Наступне засідання у цій справі відбудеться 16 жовтня о 9:30 у Приморському районному суді міста Одеси.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п. 4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Суд визнав винними і засудив до позбавлення волі п'ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

12 серпня Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження стосовно обвинувачуваних в організації нападу на активістку Гандзюк за Дніпровським районним судом Києва. 20 серпня цей суд заарештував Мангера та Левіна на два місяці без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА