19:25 01.10.2020

Google заплатить виданням $1 млрд у вигляді ліцензійних платежів за новини

2 хв читати
Google заплатить виданням $1 млрд у вигляді ліцензійних платежів за новини

Американська Google, що входить до холдингу Alphabet Inc., пообіцяла виплатити новинним виданням понад $1 млрд протягом наступних трьох років за ліцензування новинного контенту для нового продукту під назвою Google News Showcase, повідомив генеральний директор Google Сундар Пічаї у своєму блозі в четвер.

Спочатку новий продукт запустять у Німеччині та Бразилії. Google також провадить переговори із новинними організаціями в інших країнах, включно з США, пише The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела. Компанія вже підписала угоди майже із 200 виданнями, зокрема німецькими Der Spiegel, Stern та Die Zeit, а також бразильською газетою Folha de S.Paulo.

Google News Showcase буде інтегрований у застосунок Google News і буде доступний у пошуковій системі Google. Пізніше компанія планує включити аудіобрифінги та відеокліпи.

"Я завжди цінував якісну журналістику і вірив, що динамічна індустрія новин має вирішальне значення для функціонування демократичного суспільства", - сказав Пічаї.

Новинні організації, включно з американською медіакомпанією News Corp. Руперта Мердока та німецьким видавничим домом Axel Springer, уже давно закликають Google платити за використання їхнього контенту, зазначає CNBC.

За даними WSJ, Google з початку цього року обговорювала з новинними виданнями можливість укладення ліцензійних угод.

"Цінність новин для Google насправді полягає в побудові більш інформованого світу. Цей запуск і глобальні інвестиції в $1 млрд виводять нашу підтримку на новий рівень", - наводить газета слова Бреда Бендера, віце-президента Google з управління продуктами для новин.

За словами Бендера, виплати ЗМІ частково залежатимуть від кількості статей, які вони підготують для Google News. Скільки виданням платитимуть щороку, не повідомляється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА