07:07 02.10.2020

Запуск вантажного космічного корабля Cygnus до МКС скасований перед самим стартом

1 хв читати
Запуск вантажного космічного корабля Cygnus до МКС скасований перед самим стартом

Через технічні проблеми запуск вантажного космічного корабля Cygnus американської компанії Northrop Grumman, який в п'ятницю повинен був відправитися до Міжнародної космічної станції (МКС), був скасований за дві хвилини 40 секунд до старту, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

"Запуск був зупинений автоматикою за дві хвилини 40 секунд до старту через проблеми, виниклі в наземній техніці забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Якщо проблема виявиться незначною і може бути швидко вирішена, то наступна спроба запуску буде здійснена через добу, зазначили в NASA.

У цьому випадку американська "вантажівка" прибуде на МКС на день пізніше запланованого - 5 жовтня.

Запуск планувалося здійснити за допомогою ракети-носія Antares 1 жовтня в 21:38 за часом Східного узбережжя США з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія. Стиковка з МКС передбачалася 4 жовтня.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА