07:44 02.10.2020

США закликали сторони конфлікту в Нагірному Карабаху до припинення вогню

1 хв читати
США закликали сторони конфлікту в Нагірному Карабаху до припинення вогню

США закликають сторони конфлікту в Нагірному Карабаху до перемир'я і виступають проти втручання в ситуацію третіх сторін, заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю Fox News.

"Ми виступаємо проти того, щоб цей конфлікт набув міжнародного характеру. Ми вважаємо, що сторонні повинні триматися подалі. Ми закликаємо до припинення вогню. Ми хочемо, щоб обидві сторони відступили", - сказав Помпео.

"Ми поговорили з керівництвом кожної з двох країн і попросили їх зробити саме це. Ми сподіваємося, що в найближчі дні вони побачать, що насильство не вирішить існуючі етнічні і політичні конфлікти (...), а участь третіх сторін - інших держав тільки посилить проблему", - зазначив держсекретар.

Міноборони Азербайджану 27 вересня вранці заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. За даними відомства, проводиться "контрнаступальна операція" у відповідь на провокації з вірменської сторони.

Вірменія заявила про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку (НКР) з боку Азербайджану.

У Вірменії і НКР оголошено військовий стан, триває мобілізація. Азербайджан також прийняв рішення про введення воєнного стану в низці регіонів країни і часткову мобілізацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА