20:06 02.10.2020

"БРСМ-Нафта" заявляє про рейдерське захоплення нафтобази на Київщині

2 хв читати
"БРСМ-Нафта" заявляє про рейдерське захоплення нафтобази на Київщині

"БРСМ-Нафта" заявляє про захоплення її нафтобази в Переяславському (Київська обл.).

Як повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук на своїй сторінці у Facebook, захоплення нафтобази сотнею невідомих осіб під координацією громадської організації "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії" розпочалося вранці в п'ятницю.

"Поліція тому, що відбувається, не перешкоджала. Без рішення суду особисте майно було описано й передано на відповідальне зберігання Олегу Вернику (глава фонду - ІФ), який і керував захопленням. Це абсурдно і не піддається здоровому глузду. Такі дії могли здійснюватися тільки за судовим рішенням, чого не було взагалі. Не очікуючи на представників нашої компанії, вони почали ламати ворота і виганяти всіх співробітників із території", - написав він.

За словами Мельничука, мета захоплення - зупинення нафтобази і подальше блокування роботи мережі АЗС "БРСМ-Нафта". "Фонд уже кілька років судиться з "БРСМ-Нафта" і намагається стягнути 2,7 млрд грн компенсації за пожежу, що сталася на нафтобазі підприємства у червні 2015 року. Якщо зупиниться нафтобаза, ми перестанемо отримувати нафтопродукти на наші заправні станції, вони почнуть простоювати. Це робиться спеціально, щоб змусити нас заплатити їм ті гроші, яких вони вимагають", - зазначив представник компанії.

У свою чергу фонд на своїй сторінці у Facebook заявляє, що їхні дії ґрунтуються на рішенні Деснянського районного суду Києва від 17 червня 2020 року, який наклав арешт на майно та кошти підприємств, що входять до групи "БРСМ-Нафта", на суму 2,677 млрд грн.

Також громадська організація звинувачує групу і її власників у затягуванні судових процесів і небажанні виплачувати грошову компенсацію постраждалим від пожежі в 2015 році.

Згідно з даними реєстру судових рішень, Київський апеляційний суд 20 липня скасував рішення Деснянського райсуду і відмовив фонду у забезпеченні позову. Фонд подав касацію до Верховного Суду, який рішенням від 14 вересня призначив її до розгляду. Водночас дати розгляду справи поки що не оприлюднено на веб-порталі судової влади України.

Як повідомлялося, на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі 8 червня 2015 року сталася пожежа, внаслідок якої загинули шість осіб. Резервуари з нафтопродуктами горіли майже три доби. 13 червня пожежа відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива й послідуючого горіння резервуара, що розташовувався поблизу. Горіння пального припинилося 16 червня.

Мережа "БРСМ-Нафта" налічує 196 АЗС у різних регіонах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА