20:49 02.10.2020

У ЗСУ спростовують інформацію про необхідність збору грошей на закупівлю теплого одягу та взуття для снайперів

2 хв читати
У ЗСУ спростовують інформацію про необхідність збору грошей на закупівлю теплого одягу та взуття для снайперів

Сухопутні війська Збройних сил України заявляють, що стан забезпечення снайперських підрозділів перебуває на належному рівні й військовослужбовці не мають потреби в додатковій допомозі.

"Останнім часом в окремих засобах масової інформації та на інтернет-ресурсах розповсюджується інформація із закликами до громадян України щодо збору грошових коштів на закупівлю теплого обмундирування та взуття для військовослужбовців-снайперів. З метою недопущення некоректного розуміння ситуації, спроб маніпуляції суспільною думкою надаємо роз’яснення щодо забезпечення військовослужбовців Збройних сил України", - йдеться в повідомленні Сухопутних військ ЗСУ на сторінці у Facebook.

Зазначається, що на сьогодні особовий склад усіх без винятку снайперських підрозділів Сухопутних військ ЗСУ повністю забезпечений належним речовим майном, зокрема теплим зимовим і необхідним інвентарним майном.

"Разом з тим, групою підготовки снайперів Командування Сухопутних військ Збройних сил України проводиться постійна робота щодо удосконалення як системи підготовки снайперів, так і екіпірування з урахуванням стандартів НАТО та досвіду АТО/ООС", - зазначено у повідомленні.

Так, було розроблено пропозиції щодо внесення змін до норм забезпечення снайперів. Згідно з цими нормами, службовий одяг, предмети екіпіровки, зброя і спорядження снайпера відповідатимуть стандартам НАТО.

"Сформована потреба і спланований відповідний фінансовий ресурс. Закупівлю цього майна сплановано розпочати уже наприкінці поточного року та продовжити протягом 2021 року, а забезпечення буде здійснюватися після проходження військовослужбовцями-снайперами відповідної фахової підготовки у школі снайперів Сухопутних військ ЗС України та отримання сертифікату снайпера. Таким чином, реальний стан забезпечення снайперських підрозділів знаходиться на належному рівні і не потребує додаткової допомоги", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА