21:08 02.10.2020

Джонсон знову поклав на ЄС відповідальність за торговельну угоду

2 хв читати
Джонсон знову поклав на ЄС відповідальність за торговельну угоду

Євросоюз несе відповідальність за те, щоб розблокувати торговельну угоду і уникнути "жорсткого Brexit" у кінці року, вважає прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"Я сподіваюся, що ми укладемо угоду, але це залежить від наших друзів", - сказав Джонсон в ефірі BBC після того, як обидві сторони завершили серію переговорів.

Прем'єр вважає, що ЄС може укласти з Британією таку ж саму торговельну угоду, як і з Канадою.

"Ми були членами ЄС протягом 45 років. Все залежить тільки від них", - додав він.

Джонсон неодноразово відмовлявся продовжувати так званий перехідний період, не дивлячись на стислі терміни переговорів і збої, викликані спалахом коронавірусу.

Планується, що Велика Британія і ЄС повинні до кінця 2020 року розробити угоду, яка регулюватиме відносини між сторонами після Brexit. Однак всі останні раунди переговорів не принесли істотних успіхів.

Тим часом напередодні Європейська комісія направила лист Великій Британії з офіційним повідомленням про порушення зобов'язань за угодою про Brexit. За словами голови ЄК Урсули фон дер Ляєн, "це перший етап процедури про порушення законодавства".

Угоду про Brexit було ратифіковано як ЄС, так і Великою Британією. Вона набула чинності 1 лютого 2020 року і має юридичну силу відповідно до міжнародного права.

Після публікації урядом Великої Британії проекту закону про внутрішній ринок Сполученого Королівства 9 вересня 2020 року заступник голови ЄК Марош Шефчович скликав позачергове засідання спільного комітету ЄС-Велика Британія, щоб вислухати пояснення британського уряду про його наміри, що викликають серйозні побоювання ЄС. Засідання відбулося 10 вересня в Лондоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА