07:25 03.10.2020

Колишнього інспектора поліції за скоєння смертельної ДТП у червні на Житомирщині судитимуть

2 хв читати
Колишнього інспектора поліції за скоєння смертельної ДТП у червні на Житомирщині судитимуть

До суду направлено обвинувальний висновок стосовно колишнього інспектора слідчого відділення Коростенського відділу поліції Житомирського обласного главку, повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що 8 червня близько 10 ранку поблизу села Скребеличі Овруцького району поліцейський, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля "Mitsubishi Lancer", перевищив допустиму швидкість і не надав переваги в русі автомобілю ЗАЗ "Daewoo", яким керував лісничий ДП "Овруцький лісгосп ", чим вчинив зіткнення транспортних засобів.

"У результаті ДТП загинули 24-річний водій автомобіля ЗАЗ" Daewoo "і три пасажири, а саме 1,9-річна дівчинка і дві жінки. Ще одна 20-річна пасажирка ЗАЗу була госпіталізована в місцеву лікарню з легкими тілесними ушкодженнями, які призвели до короткочасного розладу здоров'я", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що водій "Mitsubishi Lancer" також був госпіталізований в місцеву лікарню, а потім затриманий слідчими ДБР у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

"Згідно з висновком судово-токсикологічної експертизи в крові обвинуваченого був виявлений алкоголь концентрацією 1,06 проміле. Крім того, встановлено, що міліціонер рухався зі швидкістю не менше 93 км / год", - повідомили у відомстві.

"Таким чином, колишній інспектор обвинувачується в порушенні правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст 286 КК України)", - додали в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА