07:46 03.10.2020

США продовжать вживати заходів щодо тих, хто підриває демократію в Білорусі

2 хв читати
США продовжать вживати заходів щодо тих, хто підриває демократію в Білорусі

Вашингтон буде використовувати всі можливі способи для залучення до відповідальності тих, хто підриває демократичні принципи в Білорусі, заявив в п'ятницю держсекретар США Майк Помпео.

"США будуть використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти для того, щоб притягнути до відповідальності тих, хто має намір підірвати демократію", - написав Помпео в своєму Твіттері.

Він наголосив, що держдепартамент вітає рішення Мінфіну США про введення санкцій стосовно низки білоруських офіційних осіб.

"Ми вітаємо санкції Міністерства фінансів США щодо офіційних осіб білоруського режиму за їх роль у фальсифікації президентських виборів 9 серпня і подальшому жорстокому придушенні (протестів - ІФ)", - заявив Помпео.

У п'ятницю Мінфін США повідомив, що Вашингтон вводить санкції проти восьми високопоставлених представників влади Білорусі.

Всього під санкції потрапили вісім людей, і зокрема, серед них - глава МВС Білорусі Юрій Караєв, заступник глави МВС Білорусі і командувач внутрішніми військами Юрій Назаренко, заступник командувача внутрішніми військами МВС Хазалбек Атабеков, командир мінського ЗМОПу Дмитро Балаба.

Згідно із заявою Мінфіну США, відповідно до санкцій блокується вся "власність і майнові інтереси вищезазначених осіб та організацій, якими прямо чи опосередковано володіє будь-який з них", яка знаходиться в США або під контролем США.

Міністерство зазначає, що дії Вашингтона зроблені "в координації з міжнародними партнерами - Сполученим Королівством, Канадою та Європейському союзом для того, щоб продемонструвати солідарність міжнародного співтовариства в підтримці білоруського народу, (який виступає - ІФ) проти обманних і жорстоких дій з боку уряду Білорусі".

Раніше в п'ятницю додаткові індивідуальні санкції щодо білоруських офіційних осіб затвердила Рада ЄС. До списку санкцій загалом включені 40 осіб, серед них перелічені вище особи. Їх в Євросоюзі вважають причетними до фальсифікації підсумків президентських виборів 9 серпня і насильства щодо маніфестантів під час мирних протестів.

29 вересня санкції щодо білоруських офіційних осіб ввели Велика Британія і Канада. При цьому, під їх санкції потрапили президент країни Олександр Лукашенко і його син Віктор.

У Білорусі вже півтора місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулись 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою підсумки виборів, вважає їх сфальсифікованими.

23 вересня в Мінську відбулася інавгурація Лукашенка. Незабаром після цієї церемонії низка країн заявили про невизнання його законним президентом Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА