19:32 04.10.2020

Інформаційні плакати про місцеві вибори в Україні виготовлять з урахуванням інклюзивності

2 хв читати
Інформаційні плакати про місцеві вибори в Україні виготовлять з урахуванням інклюзивності

Центральна виборча комісія затвердила форму і текст плакатів, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про місцеві вибори. Виготовлення таких плакатів буде враховувати питання інклюзивності.

"Комісією встановлено, що при виготовленні плакатів у нижньому правому куті розміщується матричний двовимірний QR-код для переходу за посиланням з мобільних пристроїв на доступні формати плакатів для осіб з порушенням здоров'я (в зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком), що забезпечують переклад інформації, відображеної на плакаті, українською жестовою мовою, наступне поширення інформації в аудіоформаті і спеціальний текстовий цифровий формат, доступний для осіб з вадами зору", - йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Член Центрвиборчкому Віталій Грень зазначив: "Ми зробили суттєвий крок вперед у питаннях забезпечення надання інформації людям з вадами зору та слуху. А по суті стали новаторами, адже вперше в історії національних виборів розміщені на виборчих дільницях інформаційні плакати, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення виборчого законодавства, будуть містити QR-код".

Він уточнив, що, просканувавши код телефоном, можна буде прослухати інформацію, розміщену на плакаті. Така функція почне діяти ближче до дня голосування.

Згідно з постановою ЦВК, інформаційні плакати виготовляються друкарським способом на одному аркуші офсетного паперу щільністю не менше 90 г / кв.м, формату А2 без глянцевого покриття, без переносів слів, з використанням контрасту між текстом і фоном плаката і без зображень, що перекриваються текстом.

Спеціальний текстовий цифровий формат, доступний для осіб з вадами зору, передбачає використання контрастних темних (чорних) шрифтів Verdana i Arial на світлому тлі або світлих (білих) шрифтів на темному тлі.

Розмір зображення QR-коду на плакаті повинен бути не менше 25х25 мм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА