09:49 05.10.2020

У Запоріжжі правоохоронці викрили масштабну схему збуту психотропів через Telegram-канал - Нацполіція

2 хв читати
У Запоріжжі правоохоронці викрили масштабну схему збуту психотропів через Telegram-канал - Нацполіція

Двоє жителів Запоріжжя організували виготовлення і збут психотропних речовин через Telegram-канал, правоохоронці під час обшуків вилучили психотропи та прекурсори орієнтовною вартістю 24 млн грн, повідомляє Національна поліція України.

"До злочинної діяльності виявилися причетними двоє жителів Запоріжжя. На території області вони створили нарколабораторію, де у великих масштабах виготовляли психотропні речовини та збували їх на всій території України. Замовлення приймали в месенджері, а після оплати надсилали товар клієнтам поштовим відправленням", - зазначено повідомленні на сайті поліції.

Так, правоохоронці провели дев'ять санкціонованих обшуків за місцем проживання, в заміських будинках і в транспортних засобах фігурантів. Під час заходів правоохоронці виявили дві нарколабораторії для виготовлення наркотичних засобів, вилучили майже 550 літрів і 100 кг прекурсорів, понад 15 кг фасованого метадону та метамфетаміну, 70 "марок" і зіп-пакети з PVP-сіллю. Також вилучено обладнання для виготовлення наркотиків, готівкові, банківські картки, комп'ютерну техніку та чорнові записи.

"Орієнтовна вартість вилучених психотропних речовин і прекурсорів на чорному ринку становить 24 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Наразі одного зловмисника затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України, йому оголошено про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Другому учасникові слідчі поліції готуються вручити підозру.

За кримінальні діяння зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА