11:31 05.10.2020

У посольстві США в Україні роз'яснили наслідки запроваджених проти Деркача санкцій

2 хв читати
У посольстві США в Україні роз'яснили наслідки запроваджених проти Деркача санкцій

У посольстві США в Україні роз'яснили, що означають санкції, запроваджені управлінням з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) стосовно пов'язаних із Росією осіб, зокрема народного депутата України Андрія Деркача (позафракційний), причетних до спроб вплинути на виборчий процес у США.

"10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес у США. Деркач підтримує тісні зв'язки з російськими спецслужбами та вже понад десять років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі. Сьогодні ми хотіли б нагадати приватним особам та компаніям, що означають ці санкції", - наведено на сайті посольства слова представника дипустанови Деніела Лангенкемпа в понеділок.

За його словами, на запитання "Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовані санкції, чи слід мені турбуватися?" відповідь: "Так".

"Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам та/або організаціям, можуть самі стати об'єктом санкцій", - наголосив дипломат.

Крім того, відповідь на запитання: "Чи можуть санкції проти фізичної особи вплинути на бізнес, яким він або вона володіє?" - також "так".

"Юридичні особи, що належать заблокованій персоні, також можуть вважатися заблокованими. Майно та частки у власності такого суб’єкта господарювання блокуються незалежно від того, чи перелічено саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядження або іншим чином внесено до Списку спеціально призначених громадян та заблокованих осіб", - зазначив Лангенкемп.

Він наголосив, що США залишатимуться пильними у своїх зусиллях підтримувати цілісність своєї демократії та продовжуватимуть використовувати всі наявні у них інструменти для протидії діяльності, подібній або пов'язаній із діяльністю Деркача чи інших підсанкційних осіб.

Раніше, в серпні, голова контррозвідки США Вільям Еваніна заявив, що за допомогою дій нардепа Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена. "Наприклад, проросійський український парламентар Андрій Деркач поширює твердження про корупцію, зокрема шляхом розголосу витоків телефонних дзвінків, щоб завдати шкоди кандидатурі колишнього віце-президента Байдена і Демократичній партії. Деякі пов'язані з Кремлем люди також прагнуть просувати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні", - йдеться в заяві Еваніни, зробленій 7 серпня.

Сам Деркач назвав це "спробами навісити ярлики та атакою", які підтверджують розкриття найбільшої схеми "демокорупції" у зв'язку з оприлюдненими нардепом записами з голосами Порошенка-Байдена та Порошенка-Путіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА