16:54 05.10.2020

В Україні ув'язненим СІЗО дозволили використовувати мультиварки в камерах

2 хв читати

До Правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів та установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України було внесено зміни, що дозволяють ув'язненим СІЗО готувати собі самостійно, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Відтепер засуджені зможуть готувати собі страви з дозволених продуктів у мультиварці", - зазначено в повідомленні в соцмережі Facebook у понеділок.

Наголошується, що ув'язнені мають право зберігати продукти харчування фабричного виготовлення не в скляній або металевій тарі з чинним терміном реалізації, які можуть зберігатися за кімнатної температури, крупи, макаронні вироби, крем-супи, пюре, пасти, мюслі, пластівці, цукор і каву - до 1 кг кожного найменування, свіжі фрукти й овочі, а також чай і тютюнові вироби фабричної розфасовки.

Міністр юстиції України Денис Малюська також повідомив, що 5 жовтня платні камери в слідчих ізоляторах заробили перший 1 млн грн.

"Беззаперечним лідером залишається ДУ "Київський слідчий ізолятор", який завдяки пілотному проекту заробив понад 620 тис. грн. Усі ці кошти спрямовуються на відновлення безкоштовних камер СІЗО. Тож в’язнична інфраструктура України продовжує оновлюватися без залучення бюджетних коштів", - повідомив міністр.

Як повідомлялося, 8 травня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що в українських слідчих ізоляторах запущено послугу платних камер із поліпшеними умовами розміщення. Як він написав на своїй сторінці у Facebook, першим упорався Київський СІЗО – запрацювали чотири камери: одна двомісна, одна тримісна і дві чотиримісні. Решта українських СІЗО підтягнуться трохи пізніше. Вартість розміщення в Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 тис. грн на добу, 8 тис. грн на тиждень і 12 тис. грн на місяць".

За словами міністра, метою запровадження послуги платних камер є ліквідація корупції та додаткове фінансування для слідчих ізоляторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА