17:00 05.10.2020

"Укравтодор" розробив стандарт для підвищення безпеки дорожнього руху

1 хв читати
"Укравтодор" розробив стандарт для підвищення безпеки дорожнього руху

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовують на дорозі для підвищення безпеки дорожнього руху.

Згідно із сайтом відомства в понеділок, тепер, окрім "лежачих поліцейських", пригальмовувати водіїв будуть острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділювальні смуги.

Ці зміни набудуть чинності з 1 листопада 2020 року.

"Вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху дорогами та вулицями. Засоби заспокоєння руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, а головним чином для рівномірності транспортних потоків. Особлива увага до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними", - наголошують в "Укравтодорі".

Зазначається, що дотепер в Україні офіційно був тільки один засіб "заспокоєння" руху - так званий лежачий поліцейський, а всі інші усталені світові практики інженери-проектанти застосовували тільки на свій страх і ризик.

"Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки. Вони проектуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також під час будівництва та реконструкції", - наголошується в повідомленні.

Раніше "Укравтодор" повідомляв про збільшення кількості ДТП на щойно відремонтованих дорогах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА