08:08 06.10.2020

Прихильники екс-депутата Жапарова захопили будівлю уряду Киргизстану

1 хв читати
Прихильники екс-депутата Жапарова захопили будівлю уряду Киргизстану

Прихильники екс-депутата парламенту Киргизстану Садира Жапарова захопили будівлю уряду країни, повідомили у вівторок "Інтерфаксу" співробітники апарату уряду.

"Вранці прихильники Садира Жапарова зайняли Будинок уряду. Жодних пояснень працівникам не надано", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, частина співробітників перебуває в будівлі, інші - на вулиці.

"Ті, хто встиг вранці прийти на роботу, залишилися заблокованими в будівлі. Багато співробітників перебувають на вулиці. Прихильники Жапарова контролюють вхід до уряду", - зазначив він.

Раніше мітингувальники звільнили з колонії засудженого в 2017 році за звинуваченням у захопленні заручника Садира Жапарова.

Зіткнення в Бішкеку почалися в понеділок після оголошення попередніх підсумків виборів до парламенту Киргизстану. Відразу кілька опозиційних партій заявили, що не визнають результати виборів унаслідок масових порушень і фальсифікацій під час виборчого процесу. Демонстранти вийшли на мітинг з вимогою скасувати результати голосування і оголосити повторні вибори.

В результаті спроб розгону маніфестантів міліцією із застосуванням водометів, сльозогінного газу і світлошумових гранат постраждали вже понад 100 осіб, більшість із них силовики.

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков у вівторок проведе зустріч з лідерами політичних партій, які брали участь у парламентських виборах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА